Sportief

Happen en Stappen

Een wandeltocht van 12 of 16 km en nog smullen ook

De lekkerste wandeltocht van Midden Nederland langs een byzondere kunstroute, klompenpaden, militaire verdedigingslinie  en nauwelijks asfalt.

Leusden wandelgemeente 2017 Hessenkar Achterveld
Het Melissenpad

Het Melissenpad is onderdeel van de route, een korte maar erg leuke kunstroute voor zowel volwassenen als kinderen.

Als we wandelen over dit smalle verharde pad komen we de verschillende kunstwerken tegen: Oude gereedschappen in een hutje genaamd ‘Hutbewoners’, een huisje met weegschaal waar je op kan staan, de ‘Gelderse Koppen’ van Harm en zijn team en niet te vergeten een bankje gemaakt van een oude bierbrouwerijketel. Verder komen we verbouwde fietsen tegen gecombineerd met allerlei gereedschappen, hoefijzers, melkbussen en meer.

Wandelend over het ‘kunstpad van Appie Melissen’ word je iedere keer weer verrast. Het mag dan niet een hele lange route zijn, maar op dit pad ben je zeker wel een tijdje zoet.  Voor de lezers van deze omschrijving zijn de bovengenoemde kunstwerken misschien moeilijk in te beelden.

Ons advies is dan ook om deze route zelf een keer te gaan wandelen. Het Melissenpad is zeker de moeite waard om de wandelschoenen voor aan te trekken.

Glindhorsterpad, klompenpad

Wandelen door de weilanden, langs boerenerven en beken in het prachtige buitengebied van de Glind. Ontdek het mooie buitengebied van de Glind. Wandelen door het agrarische gebied, langs boerenerven, door weilanden en langs beken. Rust, een kleine dorpskern met zeel zorgprojecten en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer.

Wandelen Hessenkar Achterveld
 Snorrenhoefpad, klompenpad

Wandelen door weilanden, langs boerenerven en beken in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Leusden. Wandelen door het agrarisch gebied, over landgoederen en langs boerenerven en beken.

Asschatterkeerkade

In 1745 werd de Asschatterkeerkade aangelegd welke één van de voorposten is van de Grebbelinie, een militaire verdedigingslinie. De gehele kade was ingericht om weerstand te bieden. Onderweg komt u het volgende tegen:

  • Loopgraven;
  • Kazematten, waaronder de ‘zevenklapper’. Dit is een grote kazemat met 7 schietgaten;
  • Tankversperring

Voor meer informatie tijdens de wandeling kunt u de gratis Grebbelinie App downloaden waar ook geluidsfragmenten en videofragmenten getoond worden.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Liever een rondje fietsen?

Fietsen Achterveld
Logo-Hessenkar-Horizontaal-wit

Ontmoet ons

Hessenweg 172
3791 PN Achterveld

 0342-451318
info@hessenkar.nl

Volg ons

Openingstijden

MaandagOp afspraak
DinsdagOp afspraak
Woensdag11.30 - 00:00
Donderdag11.30 - 01:00
Vrijdag11:30 - 02:30
Zaterdag11:00 - 02:30
Zondag

10:00 - 00:00

Copyright 2021 Eeterij-Tapperij de Hessenkar | Website door Joery Boutens